Afsnit og opgaver i haven.

mandag, oktober 07, 2019

Planter i efterårshaven!


En havesæson lakker mod enden.På en gang vemodigt, men også en tiltrængt pause hvor man kan “lade” op, få ny inspiration fra de mange havebøger indkøbt i 2019 og dem som gennem de seneste år  har fungeret som opslagsværker.
Inden “lukketid” er der dog forskellige “opgaver”.Der skal lægges løg, plantes hjemmelavede stauder ud og de roser og opstammede frugttræer der står i potter, skal have en plads i bedene.
 I køkkenhaven er plantet georginer med blomsterhoveder på størrelse med middagstallerkener.Det har været kraftige planter, som burde have været støttet  bedre allerede fra plantningen.
 Denne Ball-georgine matcher fint den ovenfor i den varme rød/gule farve.Er blevet glad for de varme farver i haven.
 En favorit i dette efterår er denne pileurt som gror sammen med/under paradisæbletræer med små æbler i næsten samme farve som pileurtens blomster.
 Disse frugter er fra rønnetræet Sorbus ‘Dodong’ som blev plantet for et par år siden.Håber bladene får de smukke,glødende efterårsfarver, som var en af årsagerne til at det blev plantet.
 Buketrosen ‘Aprikola’ er nabo til rønnetræet og har i år blomstret helt fantastisk og gør det stadigvæk.Blomsterne på rosen er i knop orange og bliver efterhånden lyserøde med orange skær.
 En af de blomstrende lyngplanter i surbundsbedet.Lyng er helt uundværlige sammen med rhododendron og gør dette bed interessant netop i efteråret!
 Blomstrende asters som tilfører haven nogle farver.Findes i mange variationer såvel høje som lave.Dem skal jeg have flere af.
I nat er det begyndt at regne og det hilser jeg velkommen da nyplantningerne trænger til vand.Hvis ikke vejret bliver til udendørs aktivitet skal drivhuset gøres rent!

Ingen kommentarer:

Et ganske særligt år!-2020