Afsnit og opgaver i haven.

mandag, juli 24, 2017

Spiselige afgrøder!

Endelig giver højbedene afgrøder,som vi kan nyde på middagsbordet.Jeg synes salaten har været længe om at blive spiseklar,men nu er såvel pluksalaten,som Icebergsalaten klar.
Ærterne er også begyndt at blive store nok.


Den store succes har vi med kartoffeldyrkningen og vi har lige spist de sidste af sorten Solist,som er de tidlige af de to slags vi har.Vi tog de første Solist for fire uger siden og planterne har givet et godt udbytte af store,ensartede,fejlfrie og velsmagende kartofler.
Drivhuset er nu også leveringsdygtigt i modne tomater og de mange klaser ser lovende ud for et godt udbytte i år.Som tidligere nævnt i et indlæg er der 8-10 forskellige slags af såvel store som små tomater.Slangeagurkerne har vi nydt i nogle uger og det ser ud til at de fortsætter med at levere.
Der er indtil nu ikke tegn på "plager" som vi oplevede sidste år i drivhuset,så det er bare dejligt.
I store potter har jeg plantet squash og der har jeg hentet squash til grillen de sidste dage.
Det er en stor glæde at kunne hente friske grønsager i haven og planen er at komme i gang tidligere næste forår end tilfældet var i år.

3 kommentarer:

marie sagde ...

Hvis man har planer om at skære ned på kødrationen, er det klart nu med en bugnende køkkenhave, at man skal begynde.

Jette sagde ...

Hej Lise.Der er bare ikke noget som egne avl.Og du ser da ud til at være velforsynet.
Jeg har spist af mine dejlige ærter i tre uger.Og mine agurker er færdige for i år.Har båret flere end jeg kunne spise alene.
Så der er delt ud til naboerne.
Men flotte tomater du har.
Rigtig god dag Knus Jette

Esther - Min lille store have sagde ...

Her opgav jeg at så salat i år, og mine bønner og ærter blev sået meget sent, så de er først ved at komme i gang med at vokse nu. Mangler altså noget VARME. Er spændt på, om vi overhovedet når at få bønner i år - det gør vi ikke, hvis vi ikke snart får flere dage i træk med temperaturer over de 20 grader.

Nå, men så må næste år alt andet lige blive meget bedre :)

Mine tomater er så småt begyndt at blive røde, både dem i udestuen og dem udenfor. Det er nu noget særligt at kunne hente maden ind fra haven.

Vores kartofler burde nok også snart være klar, vi har ikke spist nogen af dem endnu. Vi lagde dem i april - men sidst vi kiggede var der fire små. (Men det er en måned siden)

Et ganske særligt år!-2020