Afsnit og opgaver i haven.

torsdag, marts 01, 2018

Kold forårsdag!

I følge kalenderen er marts den første forårsmåned.
Lysten til at komme i haven er stor og ventetiden er snart slut;-tror man! I ventetiden på havevejr er tiden blevet udfyldt med bl.a. frøindkøb på nettet og jeg er også godt igang med såning.
Jeg har også købt pæonknolde,irisknolde og liljeløg,som er plantet i potter og placeret i drivhus og udendørs under overdækning.
Georginerne ligger stadig i drivhuset gravet ned i det faste bed og da jeg så til dem fornylig,så de friske ud.Jeg var meget fristet til at plante dem i potter i forrige uge,men jeg gjorde det ikke.Det var godt jeg ikke fik dem plantet for det kniber med plads indendørs.
Så blev det for alvor vinter.Meget kolde vinde kom fra øst og medførte kulde med temperaturer under frysepunktet døgnet rundt.Der kom sne og stærk blæst,som medførte fygning og meget glatte veje.
I disse dage kommer jeg i haven en gang dagligt for at fodre fugle og give dem frisk vand,-som selvfølgelig fryser til is i løbet af dagen.
Inde i varmen igen fortsætter planlægningen af de kommende havesæsoner.Jeg skal have indkøbt og fordelt jordforbedring i flere bede.Jeg skal have flyttet forskellige planter og jeg skal plante nye planter.Men det lader til at kulden fortsætter,så jeg må nøjes med at læse de farvestrålende havemagasiner som netop er kommet både i postkassen,men også digitalt,den bog jeg fik fornylig skrevet af Piet Oudolf/Noel Kingsbury og se frem til endnu en ny bog skrevet af Lotte Bjarke med den dejlige titel: slip haveglæden løs!2 kommentarer:

marie sagde ...

Rart at læse at haveglæden lever i bedste velgående, selvom frosten knuger.

Lene sagde ...

Havebøger er guld værd når man ikke rigtig kan komme i haven. Jeg nyder også at sidde og kigge i forskellige bøger og blade.
Det er sjovt som sneen er kommet forskelligt. Det ser ud til at I har lidt og her hos os er der også lidt, men når jeg kører mod Hornum kan jeg se, at lige på den anden side af broen er der næsten ingenting, men når jeg når til Hornum er der meget i forhold til hvad vi har.
mvh
Lene Bedstemorshave

Et ganske særligt år!-2020