Afsnit og opgaver i haven.

mandag, marts 05, 2018

Snevejr fra morgenstunden!

Da jeg kom hjem fra nattevagt i Aalborg var det begyndt at sne.I løbet af kort tid var landskabet dekoreret med et tykt lag sne.
Fuglene besøgte i stort antal de fire forskellige foderpladser vi har i haven,som vi fyldte op med de fedtholdige produkter,frøblandingerne og nødder samt afskallede solsikkekerner.
Vi nyder at se de mange forskellige fugle,som gæster vores have og vi har førsteparket fra vores spisebord til hjertræet i forhaven hvor der hænger foderautomater med nødder og halve kokosnødder med fedt.
Idag genså vi en stor flok af grønsiskener og enkelte gråsiskener.Vi har to par dompapper,som er yderst dekorative og op til femten stillitser,som er meget farverige og mønstrede.De trofaste musvitter og blåmejser,de talrige skovspurve og solsorter er her også.De sidste otte dage har vi også haft flere af de flotte sjaggere på besøg og de virker aggressive og dominerende i særdeleshed overfor solsorten.På buffeten er der også halve æbler,som førnævnte fugle er meget glade for.
Da jeg kun bruger mobiltelefonens kamera,kan jeg ikke fotografere fuglene på tæt hold,desværre.
Jeg har planer om at få plantet flere træer og buske,som kan forsyne fuglene i vintertiden med bær.Hvis I har nogle forslag hører jeg gerne fra jer.
DMI forudser op til fem plusgrader allerede i morgen,så jeg har været ude med mobilkameraet for at dokumentere snemasserne.4 kommentarer:

marie sagde ...

Det er et smukt snelandskab, vi har kunnet nyde i dag. De træer, vi har, som leverer mad til fuglene, er de gamle æbletræer, og det er jo ikke lige et forslag, du kan bruge til noget som helst.

Lises have sagde ...

Tak for det gode forslag.Vi har æbletræer,men de bærer tidlige frugter.Vi må plante nogle hvis frugter modner senere,som kan holde sig vinteren over.På nuværende tidspunkt køber vi æbler i dyre domme!

Lene sagde ...

Flot ser det ud, men jeg synes nu godt det kan forsvinde så vi kan få lidt forår.
Sikke mange forskellige fugle i har på besøg. Vi fodrer både i skoven og her hjemme, men ser mest de almindelige fugle.
Jeg har lagt mærke til, at bær på Kvalkved er meget holdbare og jeg kan se, at i hvert fald solsorten spiser dem og busken er så dekorativ hele året.
mvh
Lene Bedstemorshave

Lises have sagde ...

Det er et godt forslag med kvalkved.Jeg har søgt på dem og synes der er flere interessante.Sikke en bærrigdom,-sådan en,-måske flere må jeg have.
Idag er vejret unægtelig ændret og det virker forårsagtig.Sneen er kraftig på retur her!🌦🤗

Et ganske særligt år!-2020