Afsnit og opgaver i haven.

lørdag, januar 05, 2013

Genbrug!

Når vi laver ændringer i haven får vi af og til materialer i overskud.Det forsøger vi at genbruge og det er hidtil lykkedes.
De mange bede vi igennem de seneste år har etableret i græsplænen har betydet græstørv i store mængder.
I forsommeren udvidede vi en lille terrasse som grænser op til huset,der rummer vinterhave og planterum.Græstørvene herfra blev brugt som kant på et forhøjet bed.Det har vi tidligere gjort for at hindre jordskred fra en vold af jord.
Fliserne til terrasseudvidelsen havde vi fra forhaven.Den er belagt med fliser med undtagelse af få bede i belægningen.Hjertetræet trængte til "noget mere luft"og vi trængte til flere farver der.
Jeg har bl.a. plantet alunrod i røde farver,-fire forskellige slags.Desuden har jeg lagt 400 blomsterløg,- vintergæk,krokus,perlehyacint og middelhavsprydløg.Der er kommet nogle spirer til syne.Hjertetræet er om vinteren foderplads for fuglene og vi kan følge deres fouragering fra stuevinduet.

Der er stadig fliser tilbage,men de skal bruges mellem højbedene når de indenfor de næste måneder ,får deres nye plads.

6 kommentarer:

Gitte sagde ...

Det ser rigtig godt ud. Jeg har også planer om at fjerne nogle fliser fra vores meget store terrasse og lave bede med måske et lille træ og nogle bunddække planter.

Alice´s Eventyrland sagde ...

Skønt både med den nye planteø mellem fliserne, samt den lille tilbygning til terrassen. Det er da en rigtig god ide at bruge græstørven som støtte til forhøjede bede i køkkenhaven, for tørven er ren natur med regnorm og næring. Min have er 120 kvm så jeg kan slet ikke genbruge mine, jeg masserer dem fri for jord og hiver dem fra hinanden så jeg kan redde bellisplanter eller ærenpris ud af tørven. Dem planter jeg rundt omkring hvor der lige er plads, og så kasserer jeg resten af græstørven.
Hav en god weekend :)

Bente sagde ...

Ideen med at bruge græstørv til bedforhøjning, er da bare genial. Den skriver jeg bag øret, skulle jeg pludselig få græstørv i overskud!
Bedet med de mange allium er vel nok flot!

Heidi sagde ...

Dejligt med genbrug ;o). Hvor ser det flot efter hjertetræet har fået mere luft. Super god ide at genbruge græstørv på den måde :O)

Lene sagde ...

Ja det er vigtigt at gemme de forskellige ting fra havene, hvis man har plads, man ved aldrig hvornår man har brug for dem. Vi har rigtig god plads, så ind imellem kommer familie og venner også med deres overskud eller ringer hvis de lige har hørt om noget billigt, på den måde fik vi for nogle år siden et helt lastbillæs spagnum gratis og et læs granit for en kasse øl. Det har vi haft glæde af længe, men nu er begge dele brugt op:-)
Med venlig hilsen
Lene

Hanne Tilst sagde ...

Super-idé med at stable græstørvene.

Et ganske særligt år!-2020