Afsnit og opgaver i haven.

torsdag, januar 10, 2013

Klematis!

Igår var jeg i haven for at fjerne resterne af klokkerankernes visne og efterhånden klæbrige løv fra de stativer de i sommer prydede.
Sidste år havde jeg både blå og hvide klokkeranker og plantede 20 planter op af forskellige stativer.På flere af stativerne vokser der også klematis og jeg konstaterede små grønne skud på flere af dem.Inden længe skal jeg have klippet nogle af mine klematis ned til ca. 20 cm.Jeg er nødt til forud for dette at sætte mig ind i hvilke af dem der skal beskæres.
Her er nogle fotos af mine sommerblomstrende klematis.Jeg tror jeg vil plante nogle som blomstrer tidligere på året.

5 kommentarer:

Anonym sagde ...

Klematis - og andre klatreplanter - er fantastiske til at skabe liv i haven. Det er nogle smukke eksemplarer du har :-)

Alice´s Eventyrland sagde ...

Sikke en masse smukke clematis du har, de er meget smukke og farverne klær dine bedplanter godt, skønt syn!
Clematis skal ikke nødvendigvis beskæres, men da de ´storblomstrende´,som er dem der først blomstrer fra midt på sommeren, de laver en masse nyvækst før de blomstrer. Det betyder at de til sidst kun blomstrer helt oppe i toppen. Dine synes jeg alle ser ud til at være storblomstrende, så de ældste bør beskæres hvis de blomstrer for højt oppe. Forårs-clematis blomstrer fra gamle grene, så man får en dårlig blomstring hvis man skærer dem ned.
Hav en fortsat god aften :)

Lene sagde ...

Ja det er da vist en hel videnskab, det med at beskære klematis.
Jeg har nogle stykker og beskærer kun, hvis de bliver for store og hvis, der er noget der er gået ud.
Jeg har en gammel vild en, der vokser mange meter op i en fyr, den ser meget vissen ud, hvert forår, men når sommeren kommer, kan man næsten ikke se træet for den.
Med venlig hilsen
Lene Jensen

Anette Krogh Pedersen sagde ...

Hvor er dine klematis flotte, dem burde man plante flere af :-) Jeg har nu selv en del, og plantede selv 6 nye sidste år, så det bliver spændende i år at se blomsterne.
K.H. Anette fra Fru Pedersens have

Jette sagde ...

Hej Lise.Skønne clematis,og hvor har du mange.Jeg beskærer mine der blomstre sent.Men jeg synes du skulle læse Frk.Annemones indlæg om beskæring af clematis.
Hun har over 30 og har lagt et indlæg på for nyligt.God aften Jette

Et ganske særligt år!-2020