Frøformering.

Idag kom Claus Dalby frøene,som jeg havde bestilt i Bilka.14 fristende frøposer udført i det velkendte farveafstemte C.D. look.
På bagsiden af poserne er der en kort såvejledning og en henvisning til en mere fyldestgørende dyrkningsvejledning på www.klematis.dk/froe.
Frøene i de syv poser skal forkultiveres og de andre syv skal sås direkte.
Frøformering af planter såvel stauder som sommerblomster er nok det jeg finder mest spændende indenfor havebrug.Jeg har haft størst held med de frø der kræver forkultivering.For nogle år siden købte jeg en såkaldt dyrkningstunnel hvor frøene får varme,lys og vand efter nærmere indstilling.
Efterhånden som de fremspirede planter vokser prikles de ud og flyttes til individuelle potter.
Jeg har svært ved at begrænse mig når det gælder indkøb og efterfølgende såning af frø.De fleste år har jeg rigeligt at gøre med at passe og pleje de nye planter og en del af dem når jeg ikke at plante ud samme år.
Frøene jeg fik idag er sommerblomster,men det vil ikke undre mig om jeg fristes til også,at så nogle stauder.
Det er svært at vente med at komme igang,men det vil nok være klogt at vente til februar før jeg sår klokkerankerne.


Kommentarer

Gittho sagde…
Hej Lise

Hold da op, det ser da helt proff. ud! Men forstår til fulde det der med at blive grådig, når det gælder blomster.
Har fået talt mig frem til at jeg i år har købt næsten 500 løg af forskellig slags. Det er bestemt ikke flere end jeg har lyst til at se blomstre, men helt bestemt flere end jeg har lyst til at plante... Jeg er ikke helt færdig endnu, så det frostfrie vejr passer mig aldeles fremragende.
Så lige du har købt Lathyrus. Der havde jeg en underlig oplevelse sidste år, også CD lathyrus. Ud af tre poser var de to andre andre farver end der stod på pakken. En af dem havde ikke mindre end fire farver i samme pakke... Men skønne er de jo alligevel. Jeg såede mine sidst i marts udendørs i dyb potte og langt nede i jorden, det gik fint. Man har jo lov at være heldig :-).
God jul!

Mvh. Gitte
Hetty van Baalen sagde…
I feel the same! I have bought so many seeds and sometimes they are not sown.... But you have a really nice installation for germinating seeds. Very professional. I am looking forward to see them flower. Groetjes,
Hetty
grethe pedersen sagde…
Kære Lise.
Sikken dejlig drivhus du har fået dig der. Må sige du har så meget styr på at så, det ser vel nok skønt ud. Hvor jeg glæder mig på dine vegne
og følge dine planter. I år kommer jeg med på åben have men det kommer til at være i august d. 23 og det er en onsdag...
Mange hilsner fra Grethe (tak for kommentar inde på min blog)

Populære indlæg fra denne blog

Den frodige del af haven!

Høsttid i køkkenhaven!

Haverelaterede sysler i vinterferien!