Drivhuset

Drivhuset
Drivhus november 2016

onsdag, januar 04, 2017

Blæsevejr og "armchair Gardening"!

De sidste dage har jeg haft fri efter at have arbejdet i nytår.Jeg har fået julepynten pakket væk og ryddet lidt op.
Idag har det været meget smukt vejr med sol en stor del af dagen.Men det har blæst kraftigt så det har ikke fristet med udendørs aktivitet.Derfor har jeg tilbragt flere timer med "armchair Gardening"
Jeg har fået nye ideer om ændringer i haven i 2017.Vi flyttede et højbed på 2,40x1,20 for et par år siden og plantede det til med jordbær.Jordbærrene trives ikke og derfor vil vi nu flytte højbedet tilbage til området med køkkenhave.Jordbær har vi i små bede andre steder,men jeg har set nogle smarte højbede i etager som måske kan blive en ny løsning for de jordbær der bliver flyttet.
For et par aftener siden så jeg to afsnit af de haver der var med i konkurrencen om at blive Danmarks dejligste have i 2015.Dejlig at der bliver vist haver netop i vintermånederne.Jeg så flere pergolaer i disse haver og fik dermed fornyet inspiration til en sådan.Vi har tidligere talt om at få en pergola mod øst  hvor der er en gangsti.Stien skal belægges med nogle natursten,som vi har liggende der hvor højbedet skal stå.
Pergolaen skal formentlig laves af jern og mellem nogle af sektionerne skal der være rionet.Det bliver vores lokale smed,som skal lave det.Han har tidligere lavet vores rosentårn,plante-og staudestativer m.m.
Stiens bredde er ca 1 m. og længden ca. 14 m.Jeg forestiller mig allerede hvordan det vil se ud med klatreplanter af forskellige slags.Håber planterne kan være med til at give læ til de bede der ligger op til stien.Jeg har fundet nogle fotos af stien,som den så ud da den var belagt med nyt flis.Endvidere er der fotos af rosentårnet som vores lokale smed har lavet.
Sidste år købte jeg 30-40 sække a' 40 L med komposteret kogødning og synes det bidrog til at roserne trivedes bedre end tidligere.Idag fandt jeg tilbud på komposteret kogødning på Holbæk planteskole og har bestilt 30 sække i første omgang.Disse 40 liters poser/sække er nemme at håndtere og rart at de bliver leveret "næsten til døren!"Foto af sækkene købt og spredt sidste år.


3 kommentarer:

grethe pedersen sagde ...

Kære Lise.
Hvor skønt at få fat i det der komøj kompoststeret kan se din have er i topform.
Lækkert rosenstativ....godt at have forbindelserne...
Må da vist se din have en dag Lise ..
Har lige skrevet på bloggen at vi overvejer åben have i år..
Kh. Grethe

marie sagde ...

Dejlige sommerbilleder. Jeg giver dig ret i, at pergolaer giver højde og i det hele taget noget afveksling i havebilledet.

Hetty van Baalen sagde ...

Dear Lise,

I am looking forward to see your new pergola, covered with roses.... clematis..... all those dreams. I like the meme of armchair gardening. However most of my ideas come whilst lying on the beach! After the summer I am digging like a mole to create all those plans. Have a wonderful 2017. groetjes,
Hetty