Nu er der klippet buksbum!

Både igår og idag har vejret været passende med hensyn til at skulle klippe buksbumhækken.
Igår klippede jeg de forskellige buske rundtomkring i bedene med min almindelige hækkesaks.De fleste bliver klippet i kuglefacon,en i kassefacon og en enkelt i pyramidefacon.
Hækken er nok ca.20 m,men i en form som en cirkel med 4 grene udfra.Jeg brugte en batteridrevet hækkeklipper til opgaven og måtte lade op C. halvvejs.
Hækken er nok 10-12 år og kan formentlig blive meget ældre.Den har nogle pletter med udgåede partier og jeg kan ikke undgå at få tanken om det er buksbumsygen!
Mens jeg klippede tænkte jeg på de mange buske der kunne fremstilles af det afklippede!Det har jeg dog aldrig prøvet!

For et par timer siden ryddede jeg det sidste op og tog lidt fotos!

Kommentarer

Lene sagde…
Det er så fint med buksbom hække. Vi har også forsøgt at lave det et par steder. Vi lavede selv en hel del planter af noget afklip fra en gammel plante og det lykkedes fint.
mvh
Lene Bedstemorshave
grethe pedersen sagde…
Selv har jeg tænkt det samme omkring afklip men aldrig blevet til at gøre det....så tak for den inspiration til måske handling.
God aften fra Grethe
Hej Lise
Skønne buksbomplanter.
Du viser nogle gul-brune pletter, men det er ikke det man kalder buksbomkvistdød, for der bliver bladene helt sorte. Det er den svampesygdom de dør af. Det du viser ligner buksbomtørre, mener jeg det hedder. Det klipper du bare af, indtil sundt ved, så skyder den igen. Du kan undgå buksbomkvistdød, ved ikke at klippe i vådt vejr, og buksbomtørre kan du undgå, ved ikke at klippe i hård solskin. Det optimale må så være, at klippe i tørt vejr, men ikke i bagende solskin.
Jeg har med skiftende held lavet buksbomstiklinger. Det nemmeste er, at prikke hul i en plantesæk, på den side du ligger ned mod jorden, klippe det øverste plastik af, og så ellers bare prikle buksbom planter tæt. De skal være cirka blyantstykke, så går det hurtigst. I starten skal du sørge for selv at holde det vådt, men hen over efterår og vinter, passer det jo sig selv, når det ligger ude.

I et af dine ældre indlæg, som jeg også lige skimtede, havde du også et billede af et fint lysthus. Er det dig selv, der er så heldig, at have sådan et? Og mange smukke blomster har du:-)
Venlig hilsen
Malene
Lises have sagde…
Tak for kommentarerne!
Jeg blev meget beroliget,da du Malene afviser at vores buksbumhæk er alvorligt syg.God opskrift med plantesækken til buksbumstiklinger,- det vil jeg prøve på et tidspunkt.
Hilsen Lise

Populære indlæg fra denne blog

Den frodige del af haven!

Høsttid i køkkenhaven!

Haverelaterede sysler i vinterferien!