Prægtige prydløg!

De sidste tulipaner er afblomstret og nu er prydløgene på banen.
De første prydløg der blomstrer her i haven er Allium purple Sensation.Hvert år sætter jeg nye prydløg af denne slags,men må også konstatere at de selvsår.
De er yderst dekorative på deres lange,stive stængler med deres kuglerunde,lilla/violette hoveder.Bladene er slet ikke dekorative og kan med fordel dækkes af forskellige stauder.
Jeg plukker aldrig blomster til buketter,men når jeg f.ex. knækker en blomst kommer den i vase.Derfor står der et prydløg i en vase på spisebordet og pynter,men duften(lugten) af den minder mig om gammeldags fluegift i sprayform!
Jeg har flere forskellige slags prydløg og jeg kan se at Allium Chriistophi er på vej.
Det har været en grå dag idag med ganske få glimt af solen.Jeg tog nogle fotos i eftermiddag med fokus på prydløgene.Kommentarer

Karsten F sagde…
Hej Lise

Sikken mange Allium du har!
Også her er A. christophi stærkt på vej. Det er en favorit!

Ha en dejlig aften
Tim Skovrup sagde…
uha... hvor er dine prydløg bare flotte :)
Ninas have sagde…
Hej Lise
Hvor ser det flot ud med de mange prydløg, og hvor har du fået placeret dem fint mellem stauderne. Jeg er ret vild med billedet med bronzeblad og prydløg.
VH Nina
Hetty van Baalen sagde…
Dear Lisa,

I love Alliums like you do. They are so beautiful and when the tulips are over they start immediately ! Enjoy them as long as you can, here they are finished! Groetjes,
Hetty

Populære indlæg fra denne blog

Den frodige del af haven!

Høsttid i køkkenhaven!

Haverelaterede sysler i vinterferien!