Lukketid i haven!

I næste uge kan der komme sne i Nordjylland! De sidste dage har jeg indrettet drivhuset til vinteropbevaring af planter og pudset vinduerne,så vintersolen får optimale muligheder for at skinne igennem.
Det er skønt at arbejde derude især når solen er fremme.Jeg har lavet et midlertidigt plantebord og idag har jeg pottet nogle hyacinter og nogle kæmpeverbena.Sidste år overvintrede jeg også kæmpeverbena og kunne derfor plante store fine planter ud i foråret.
Mine georginer er renset for det meste jord og “ plantet” i den plantekumme,som tomatplanterne voksede i.Bliver det rigtig koldt dækker jeg dem med flamingokasser eller fiberdug.
Udenfor drivhuset har jeg placeret de tre hortensia,som i år er blevet for store til overvintring i drivhuset,i bundene fra kapillærkasser.Jeg må dække dem med bobleplast eller fiberdug ved behov.
Inden det blev mørkt tog jeg nogle fotos på min tur rundt i haven.
Klokkerankerne blomstrer.Roserne Astrid Lindgren,Aprikola og Crocus rose fra Austin har stadig knopper.Hortensia står med falmede blomster og begyndende efterårsfarver i løvet.Blåbærbuskene er også ved at ændre farve.Den hvide floks blomstrer endnu.Der er fine,små blomster i de asters jeg købte i april på plantemarked.
Om kort tid har ovennævnte planter “takket af” for i år,men så kan de mange stedsegrønne planter og ikke mindst Rhododendronbedet med de forskellige lyngplanter tilføre vinterhaven kulør!


Kommentarer

MC sagde…
Det ser da stadig fint ud i din have. Vores ser lidt trist og vinteragtig ud allerede.

Populære indlæg fra denne blog

Den frodige del af haven!

Høsttid i køkkenhaven!

Haverelaterede sysler i vinterferien!