Nytårsforsætter!

Det er jeg blevet for gammel til. Der er bestemt noget jeg med fordel kan ændre på,- f.ex. tabe nogle kilo.
Jeg har i mange år købt mig fattig i ugeblade i håb om at der nu var kommet en mirakelkur,som fik kiloene til at rasle af.Forgæves!
Det eneste jeg fokuserer på under en af disse kure er hvornår jeg igen skal spise.Vel kan man tabe sig,men når kuren er forbi,kommer kiloene på igen(+lidt extra)
Det har jo været almen viden,at der skal ændring af livsstil til,for at opnå varigt vægttab.For mit vedkommende vil det betyde flere grønsager i den daglige kost fremfor "den daglige kartoffel".
For at få inspiration har jeg købt bogen:Hverdagsmad fra River Cottage skrevet af Hugh Fearnley-Whittingstall.
Jeg har i julen set nogle genudsendelser på TV fra River Cottage og disse er noget af det eneste der kan konkurrere med havelitteratur og surfing på internettet.
Efter en hurtig gennemgang af bogens kapitler har afsnittet om frugt og grønsager medført en liste over næste sæsons vækster i køkkenhaven.
Vores to højbede får ny placering i foråret.Formentlig vil vi anskaffe os et til to mere.Hindbærrene skal flyttes over til de andre frugtbuske.
Listen jeg har skrevet rummer bl.a.:
Fennikel,hestebønner,spinat,butternutgræskar,timian,rosmarin og mynte.
Tidligere har vi dyrket : Pralbønner,sølvbede,squash,kartofler,rødbeder,radis og bredbladet persille.Prøvede også spidskål,som udplantningsplanter,men fik dem ikke dækket med net/dug ,så kållarverne tog for sig af retterne.Jeg har flere havebøger om køkkenhaven,som jeg vist må finde frem.Det er godt at have planer.

Kommentarer

Susanne sagde…
Lyder som en god idé ikke at lave nytårsfortsætter, som alligevel kun holder ganske få uger. Men planer og drømme for haven er helt tilladt :-)

Hvor ser de frodige ud dine højbede. Og lækre grøntsager du planlægger for det nye år. Jeg håber, at du viser lidt fra højbedene over sæsonen. Jeg lavede højbede sidste år, så ser gerne noget inspiration fra dine :-)
Bente sagde…
Indtil nu har et højbed været fint til mig. Meeen på den lange bane kan det da godt være, at jeg skal finde plads til et mere. Det er jo enormt inspirerende, det du viser!
Jeg er også vild med River Cottage udsendelserne, mad med smag og indbygget nydelse, er da inspirerende.
Ulla J. sagde…
Sikke flotte og frodige højbede du har. Jeg kom til at plante mine højbede til med alle mulige staudeafliggere, som var for gode til at smide væk, så grøntsagerne er aldrig nået så langt.
Det lyder ellers spændende med de forskellige ting du planlægger. Fennikel har jeg slet ikke tænkt på, at man selv kan dyrke. Den smager jo fantastisk lækkert i salater.

Populære indlæg fra denne blog

Den frodige del af haven!

Høsttid i køkkenhaven!

Haverelaterede sysler i vinterferien!