Drivhusdrømmen som blev opfyldt!

For nogle år siden blev vores planer om at få bygget et drivhus udført.Det er et gedigent hus primært bygget af “vores”tømrer.
Det har vist sig,at drivhuset bliver brugt året rundt.Om vinteren opbevarer vi frostfølsomme planter og georgineknolde der og i foråret kommer de frøsåede småplanter først på dagophold siden på døgnophold før udplantning.Desuden er det permanent levested for to ferskentræer i potter.
Men nu er det højsæson for dyrkning i drivhuset.I år er der tyve tomatplanter og tre agurkeplanter.Jeg har sået tomatplanterne selv og bestræbt mig på at få planter,som bærer frugt på forskellige tidspunkter.
Planterne blev plantet den 18/5 og med det fantastiske sommervejr er de bogstaveligt talt “skudt i vejret”.Der har været dage hvor temperaturen i drivhuset har været 30 grader på trods af,at begge døre og de to vinduer har været åbne,samt at den solstyrede ventilator i taget har været i gang.
Alle planter blomstrer og de fleste har små grønne tomater.Tomaterne skal knibes og trods omhyggelighed,kan jeg nemt overse et skud i virvaret.Agurkeplanternes beskæring er stadig en “besværlig procedure”,men Karna Maj’s anvisning er den der har været nemmest at forstå.
Ferskentræerne havde mange blomster og blev velbesøgt af hummelbier,hvilket har resulteret i mange frugter.Det er spændende at følge med i de dunede stenfrugters udvikling og drømme om,at sætte tænderne i saftige ferskner!😀Kommentarer

marie sagde…
Et drivhus er nærmest uundværligt, vi bruger vores nogenlunde, som du beskriver. Temperaturen var svær at håndtere i den meget varme periode, vi har haft. Men nu kommer alle de lækre tomater og agurker.

Populære indlæg fra denne blog

Den frodige del af haven!

Høsttid i køkkenhaven!

Haverelaterede sysler i vinterferien!