Store forventninger,-indkøb af pæonknolde!

For nogle dage siden "faldt" jeg over udsalg af pæonknolde på nettet!
Jeg har 2 silkepæoner i haven,-den ene købt i potte på plantemarked den anden som knold på nettet.
De har begge blomstret og det var det syn jeg pludselig så for mit indre blik så derfor måtte jeg købe ind.10 stk. fik jeg købt og sikke en besparelse!!
Jeg måtte læse lidt op omkring pæoner bl.a. fordi jeg havde planer om at plante dem i potter.
Efteråret er det bedste tidspunkt at plante pæoner på.De bør plantes på et sted hvor de kan stå i flere år,da de er nogle år om at etablere sig.
Man må ikke plante pæoner dybt.Knoldene skal kun dækkes med mellem 3 og 5 cm jord.De kan gro i almindelig havejord,gerne til den lerede side,men absolut ikke sur.
Man skal passe på ikke at gøde med for meget kvælstofholdig gødning.Så udvikler planten stor bladvækst på bekostning af blomster.Pæoner har gavn af kompost og velomsat kogødning,som blandes forsigtigt i jorden omkring planterne i foråret.Benmel er også gavnligt og strøs rundt om planterne om sommeren.
Pæoner skal have mindst 6 timers sol,gerne mere.Det er hårdføre planter,som er nemme at passe og ofte bliver store smukke planter.
Pæoner er delt op i flere grupper.Staudepæoner opdeles i bonderoser,Paeonia officinalis og silkepæoner,Paeonia lactiflora.Bonderosen er en lav,robust art,som har været kendt og brugt i århundreder i både landbo- og herregårdshaver.De blomstrer et par uger før silkepæonen.
Silkepæonerne er de mest populære og de findes i et kolossalt udvalg.Flere af dem dufter.Nogle har enkelte blomster andre dobbelte.
De knolde jeg har købt hentede jeg igår og de skulle i jorden med det samme.De 8 plantede jeg i forskellige bede og de sidste 2 plantede jeg i potter.Jeg har ikke fundet ,at det var muligt at plante i potter,men nu prøver jeg.
Jeg er meget spændt på om knoldene,som ser noget "døde" ud bliver til store,frodige planter.
Kommentarer

Karsten F sagde…
Hej Lise

Tillykke med dit køb.
Pæonerne i potter skal da nok klare sig, ja altså bare de står frostfrit - eller at vinteren udebliver;)

det er ingen katastrofe at plante staudepæoner for dybt, de vil bare ofte undlade at blomstre før de over årene får vokset sig længere op.

Ha en dejlig aften
Hetty van Baalen sagde…
Dear Lise, I am a peaonie lover too! I hope they will flower next year. And maybe you will post some pictures?Groetjes,
Hetty

Populære indlæg fra denne blog

Den frodige del af haven!

Høsttid i køkkenhaven!

Haverelaterede sysler i vinterferien!