Den grønne forhave!

Da vi anlagde forhaven valgte vi at bevoksningen fortrinsvis skulle være lav,da huset er et gammelt hus i et plan.
Der er et forholdsvis stort fliseareal og enkelte bed for at bryde fladen af beton.Forhaven er til begge sider afgrænset af kørefliser,som fører op til 2 carporte.
Beplantningen består af en bund af efeu og cotoneaster.Der er plantet 2 blodblommetræer ud mod vejen og langs den ene side er der 2 spidsløn.Vi overvejer at fælde træet tættest på huset,så det andet bedre kan udvikle sig.
Desuden er der 2 gamle buksbum,en gammel rose og 2 lave taks.Der var indtil denne sommer en kejserbusk og en troldhassel,men begge buske blev skåret helt ned,da de var for store.Begge er begyndt at skyde igen.
Idag rev jeg igen blade sammen og de er nu nemmere at håndtere,da de er våde.Bladene brugte jeg som jordække i et bed hvor jeg har sat en del blomsterløg.For at markere hvor løgene er har jeg anbragt nogle staudestativer der.Jeg klippede de visne klokkeranker ned og afklippet brugte jeg til at fiksere de udlagte blade.
På denne årstid er jeg særlig glad for forhaven,da den er meget grøn!Vores stue vender ud mod forhaven og vi har stor fornøjelse af hjertetræet,som rummer de forskellige lækkerier til havens fugle.
Jeg fik et par timer til at gå i haven i det fine vejr,men gik ind,da det begyndte at regne.
Kommentarer

Høneballehaven sagde…
Det lyder som en dejlig forhave her om vinteren. Det er skønt at kunne kigge ud på fuglene, når de sidder og spiser og hopper rundt i træerne. Det er nogle lækre staudestativer du har, nu kan man rigtigt se dem.
Susanne Jensen sagde…
Hyggeligt med efeu bunddække, og jeg kan specielt godt lide billede nr. 2. Vi kan ikke undvære stedsegrønne om vinteren:)
Jette sagde…
Hej Lise.Skønt med billederne af din grønne forhave.Har jo selv lige lavet indlæg om de dejlige stedsegrønne planter.
Rigtig god weekend Knus Jette

Populære indlæg fra denne blog

Den frodige del af haven!

Høsttid i køkkenhaven!

Haverelaterede sysler i vinterferien!